top of page
Bouwpakket
For English please visit

Werkbeschrijving bouwpakket Wicked Potions

Vul de flessen met ‘toverdrank’. Je maakt die van hobbylijm, gemengd met ecoline. Het is verstandig de kurken te lakken of er wat Mod Podge op te doen, want anders droogt de lijm na een tijdje uit. Knip twee etiketten uit en plak ze op de flessen. Het staat leuk als je een touwtje om de hals van de flessen bindt.

Knip het plaatje van het vleermuismanuscript uit. Maak een stapel van stukjes papier in dezelfde maat en plak alles op elkaar met het plaatje bovenop. Maak een touwtje (ik gebruik de touwtjes aan theezakjes) vies en oud met wat koffie. Doe dit ook met de stapel papier en de etiketten op de flessen. Kreuk de etiketten en de papieren of vouw een hoekje om. Knoop het touwtje om de stapel papier.

Werkbeschrijving bouwpakket Spell Books

Voor het maken van de toverboeken zie je onderaan deze pagina een fotouitleg.

Knip een dun strookje stevig papier uit. Dit wordt de rand van de loep. Meet daarom aan het glaasje hoe lang en breed het zijn moet. Snijd met een hobbymesje een stuk van de cocktailprikker af zodat je een handvat overhoudt van ongeveer anderhalve centimeter. Zorg dat dit de bewerkte kant is.Verf het handvat en de strook papier aan alle kanten in de gewenste kleur. Wanneer het droog is, plak je de rand om het glaasje heen en het handvat vast aan de rand.

Werkbeschrijving bouwpakket Magical Boxes

Knip de plaatjes van de twee dozen uit. Leg een liniaal langs de vouwlijnen en ga er met de ACHTERKANT van een hobbymesje voorzichtig over heen. Rillen heet dat. Nu kun je veel makkelijker vouwen. Lijm de dozen in elkaar en laat ze drogen. Knip twee etiketten uit. Maak de dozen en de etiketten ‘vies en oud’ met wat oude koffie. Door de dozen en de etiketten wat te scheuren, te vouwen en te deuken lijken ze heel oud.Snijd met het mesje een stukje van de cocktailprikker af. Houd de bewerkte kant intact. Snijd aan de andere kant een puntje  en plak deze met wat lijm aan de ster vast. Laat drogen en verf de toverstaf.

Werkbeschrijving bouwpakket Great Fortune

Voor het maken van het boek zie je onderaan deze pagina een fotouitleg.

Plak de voor- en achterkanten van de tarokkaarten tegen elkaar aan. Als ze droog zijn knip je ze uit. Snijd met een hobbymesje uit het balsahouten plankje tweemaal de doodskistvorm zoals op meegeleverde mal. Maak de zijkanten van de kist van plankjes die 0,5 cm hoog zijn. Even puzzelen! Verf de kist en plak daarna de stickers op het deksel. Je kunt het bijgeleverde pinnetje (maak zelf op maat) gebruiken om door de onderkant van het kistje te steken to in de deksel. zo kan de deksel scharnieren. De tarotkaarten kun je vies maken met een beetje koffie. Plak ze daarna aan elkaar alsof ze zelf hun opbergkistje uit vliegen.

Werkbeschrijving bouwpakket Mad Broom

Knip het plaatje van de doos uit. Leg een liniaal langs de vouwlijnen en ga er met de ACHTERKANT van een hobbymesje voorzichtig over heen. Rillen heet dat. Nu kun je veel makkelijker vouwen. Lijm de doos in elkaar en knip de etiketten uit. Maak de doos en de etiketten ‘vies en oud’ met wat oude koffie. Plak het etiket met de spin op de doos en de 'Nightmares' aan de fles. Plak de stokjes aan elkaar en vorm de steel. Smeer deze verder in met lijm voor een knobbelig effect en laat drogen. Verf daarna. Knip het vlastouw in vijf gelijke stukken, pluis deze uit en bind achteraan de bezem met een stukje jutetouw. Bind eventueel ook wat jute om de plek waar de stokjes aan elkaar gelijmd zijn. Rijg de fles en de doos aan de bezemsteel.

bottom of page